Itzal suntsigarrien gaua - Fernández Paz, Agustín; López Gaseni, Manu (Iruñea : Pamiela, 2005)
Sarak, hamasei urteko neska batek, udako opor batzuetan zehar benetako altxor bat aurkitu zuen amonaren etxean. Han egokitu zitzaion logelan, mamu-presentzia bat nabaritzearekin batera, osaba ezezagun baten biblioteka eta zenbait dokumentu aurkitu zituen eta, haien bitartez, Espainiako Gerra Zibilean eta gerraondoko urte latzetan gertatutako amodio eta desamodio istorio ahaztezin batekin topo egin zuen. Gertakizun haiek ezagutu eta gero, Sarak beste era batera egingo zion aurre bizitzari. Itzal suntsigarrien gaua gerrak, erbesteak eta distantziak hautsitako hainbeste ametsen memoriari buruzko gazte eleberri hunkigarria da.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Jatorrizko izenburua: Noite de voraces sombras
Keywords: Misterioa; Maitasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura