Oraindik badira piratak heriotzaren itsasertzean - Jiménez de Cisneros, Consuelo; Sarasola, Jose Antonio; López Vigil, Nivio ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2005)
Hektor etsita dago aurtengo oorraldia aspergarria baino aspergarriagoa izango dela. Galiziako herrixka batera bidali dute eta, gainera, pila bat ikasi beharra dauka. Halere, han, pirata eta altxor ezkutuen katramila batean nahastuko da, eta bere lehengusina Karolina xarmangarriaren laguntzaz argituko du misterioa.
10 urtetik aurrera (berdea)
Aún quedan piratas en la Costa de la Muerte
V. Ala Delta Saria
Keywords: Itsaslapurrak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura