Oraindik badira piratak heriotzaren itsasertzean / egilea, Consuelo Jiménez de Cisneros ; itzultzailea, Jose Antonio Sarasola ; marrazkilaria, Nivio López Vigil - Jiménez de Cisneros, Consuelo (Paper txoriak. Sail berdea (Ibaizabal), 2005)
Hektor etsita dago aurtengo oorraldia aspergarria baino aspergarriagoa izango dela. Galiziako herrixka batera bidali dute eta, gainera, pila bat ikasi beharra dauka. Halere, han, pirata eta altxor ezkutuen katramila batean nahastuko da, eta bere lehengusina Karolina xarmangarriaren laguntzaz argituko du misterioa.