27 ipuin zopa hartzeko / Ursula Wölfel ; ilustrazioak, Bettina Wölfel ; [euskal itzulpenarena, Lola Erkizia, Inazio Mujika Iraola] - Wölfel, Ursula (1922-2014) (Osinberde (Alberdania), 2005)
27 ipuin labur. Irakurtzeko atseginak eta kontatzeko errazak. Irribarrea ezpainetan. Behin batean haur batek ez zuen zoparik hartu nahi. Amak esan zion: 'hartuko duzu ba!'. Eta haurrak esan zion: 'Oso beroa dago!'. Amak koilararekin nahastu eta bazterretik hartu zuen zopa ufa eginez. 'Orain ez dago bero'. Haurrak, ordea, burua ezker-eskuin mugitu eta esan zuen: 'Orain ez nago goseak. Ez dut jan nahi. Jolas egin nahi dut'. Orduan amak zer egingo, eta ipuina kontatzen hasi zitzaion.