Txiukue / Alaitz Olaizola ; irudiak, Jon Zabaleta - Olaizola Borda, Alaitz (Antzoki txikia. Gorriak (Erein), 2005)
Duela 500 urteko Txinan, Txiukue deituriko hogei urteko neska bat bizi da. Herriko alkatearen alaba da, eta Peifen-ekin maiteminduta dago, etxeko neskamea den bere adineko neskato langilearekin. Aitak, alaba ezkondu nahi du, eta horretarako, lau senargai aukeratu ditu. Txiukuek, ordea, ez du horietako inorekin ezkondu nahi, Peifenekin baizik.