Edurneren kondaira / Antton Irusta ; Enrique Morenteren marrazkiak - Irusta, Antton (Ipotxak eta erraldoiak (Desclée de Brouwer), 2005)
Nuriak eta Josebak Pirinioetan haitz baten gainean dagoen Gaztelu Madarikatuari argazki batzuk atera nahi dizkiote. Bat-batean, elurra hasten da mara-mara. Ostatura itzultzean, aitonak Gaztelu madarikatuaren kondaira kontatzen die. Istorio zoragarri honetan Hugo zaharra, Maranka, Arnaut eta Edurne agertuko zaizkigu eta gazteek bisitatu nahi duten Gaztelu Madarikatu hori Marankaren gaztelua da. Horregatik, atzerritarrak hurbiltzen direnean, lore zuri eta urdin zelaira sartzen direnean, elurra egiten du.