Printze txiki-txikiaren itzulera / Juan Kruz Igerabide ; [azala eta marrazkiak, Agurtzane Villate] - Igerabide, Juan Kruz (Haur literatura (Pamiela), 2005)
Ez nuen horrelakorik espero. Loreontzi batean, lorearen azpian ikusi dut: iratxo txiki-txiki bat; ipurtargiek bezala argi egiten du; inoiz ez dut hain iratxo txikirik ikusi. Oso arraro jantzirik dago: ile horia du, jaka luze gorria, ezpata gerrian... -Zu, inondik ere...