Gorputz osorako poemak / Juan Kruz Igerabide ; marrazkiak, Elena Odriozola - Igerabide, Juan Kruz (Mendi sorgindua (Aizkorri), 2005)
Nire gorputza atzo gorrixka da eta ni bakarrik kabitzen nai, nire gorputza bihar zimurra da eta egun batean ihesi joango naiz... ... eta joan artean bertan bizi naiz