Ondarruko piratak - Urkiza, Ana; Mitxelena, Jokin ([Euba] : Ibaizabal, 2003)
Andonik ez du Ondarrura joan nahi. Aspertu egingo dela uste du. Ezin du asmatu, ordea, Ondarrun zer-nolako abenturak biziko dituen. Filmetan baizik ikusten ez diren piratak ezagutuko ditu, hezu eta mamizkoak. Eta piraten lagun egingo da. Bere laguntalde berriarekin zirkua antolatuko du, sagar lapurretan ibiliko da, mamu beldurgarriengandik ihes egin beharra izango du, lehenengoz itsasoratuko da... Konturatu orduko, Kutxi pirataren begikoa bilakatuko da...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Itsaslapurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura