Ikuspuntu iluna / Pablo López ; itzultzaileak, Amaia Andrade Nanclares, Edurne Andrade Nanclares eta Elena Nanclares Sáez de Cámara - López, Pablo (Beta III Milenio, 2003)
Mario eta Andres institutu berean ikasten duten bi lagun ditugu. Mariok liburuak gustuko ditu. Andresek ordea, futbola. "El Sauzal" deituriko herriska aspergarri batean bizi diren bi mutiko sinple baino ez dira. Bere bizimodua oso gogaikarria denez asko ateratzen dira txirrindulaz ibiltzera eta azken hau da beraientzat dibertitzeko era bakarra. Baina egun batean, poliziak Marioren neska laguna izan zen Paularen gorpua aurkitzen du xiringa besoan sartuta. Momentu horretatik aurrera asperraldia eta eguneroko ohiturak desagertzen dira bi lagun hauen bizitzatik. Egia eta Paularen heriotza argitu nahian akzioz, misterioz, zitalketaz eta arriskuz beteriko munduan sartzen dira.