Urtziren diarioa - Kazabon, Antton; Mendiola, Inma ([Euba] : Ibaizabal, 2003)
Amak oraindik ez du bere burua prest ikusten semeari esateko zein den bere aita. Urtzik eguneroko batean idazten ditu bere kezkak, ezinegonak, ametsak, ez soilik familiari buruzkoak, baita eskolari buruzkoak ere. Izan ere, ikasturte bat errepikatu egin behar izan zuen txikitan, eta beraz, gelako zaharrena da mutikoa. Urtziren lagunik onena eskolan Imanol da, mutil adoptatua.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Hezkidetza; Egunerokoak; Familia harremanak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak