Haydn-en loroa - Juaristi, Felipe; Odriozola, Elena (Bilbo : Aizkorri, 2003)
Udako goiz lasai batean, uhin handiek Stella Maris itsasontzi zaharra Zarauzko hondartzara ekarri dute. Lehenengoz, zenbait tximu txiki itsasontzitik atera dira; gero, kolore guztietako txoriak hegaka eta iheska; azkenik, bi ertzain agertu eta gizon-emakume asko lehorreratzen dira. Baina Stella Marisek badu oraindik ustekabe asko...
12 urtetik aurrera (berdea)
Ondoko lehiaketan saritua: Everest argitaletxearen "Bizi, Irakurri 2002" lehen saria
Keywords: Eguneroko bizitza -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Hondoraketak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Emigrazioa eta immigrazioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak