Haydn-en loroa / Felipe Juaristi ; [marrazkiak, Elena Odriozola] - Juaristi, Felipe (Topaleku (Aizkorri), 2003)
Udako goiz lasai batean, uhin handiek Stella Maris itsasontzi zaharra Zarauzko hondartzara ekarri dute. Lehenengoz, zenbait tximu txiki itsasontzitik atera dira; gero, kolore guztietako txoriak hegaka eta iheska; azkenik, bi ertzain agertu eta gizon-emakume asko lehorreratzen dira. Baina Stella Marisek badu oraindik ustekabe asko...