Magoaren gatibua - Girin, Michel; Arana, Aitor ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2003)
De-Del, hamabi urteko neska filipinarra, bere ikuskizuna herriz herri erakusten duen mago bati saldu diote. Beste neska batzuek ere patu bera izaten dute eta Hans Ackefors-ek, egia gordin honekiko sentiberatasuna duen europar batek, haurren esplotazioaren eta trafikoaren atzean dagoen gaizkile-taldea agerian utzi nahi du, poliziarekin batera lan eginez. De-Delen lekukotasuna erabakiorra izango da bere helburua lortzeko.
La prisonnière du magicien
Ondoko lehiaketan saritua: Gazte literaturako UNICEF Sari Handia
Keywords: Haurrak -- -Eskubideak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haurren eskubideak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Curriculumeko baliabideak; Haur eta Gazteentzako Literatura