Idazkuntzaren zero gradua : testuaren atsegina - Barthes, Roland; Fernández Martorell, Concha; Garzia Garmendia, Juan; Montorio, Bego (Bilbo : Klasikoak, 1996)
"Litekeena da literatur hizkuntzaren historia bat formulatzea, hizkuntzaren historia ez dena, ezta estiloena ere, baizik eta Literaturako Zeinuen Historia bakarrik (...). Burgesiaren batasun ideologikoak idazkuntza bakarra sortu zuen -klasikoa eta erromantikoa- baina, idazleak lekuko unibertsal izateari utzi zion unetik, kontzientzia dohakabe bihurtzeko lehen jestua bere formaren konpromezua hautatzea izan zen, bai bere baitan onartuz, bai errefusatuz iraganeko leher egin zuen eta Literatura bere osotasunean, Flaubertengandik hasi eta gure egunotara arte, lengoaiaren arazo bihurtu da". Barthes hitz horiek zehatz definitzen dute, bere idazkuntzak zer agerian jarri nahi duen objektua.
1996/05/03
1996/05/03
Le degré zéro de l´écriture. Le plaisir du texte
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Hizkuntzalaritza; Idazkuntza; Linguistika; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak