Basamortuko gauak / Roberto Mielgo Merino ; [marrazkiak eta azala, Idoia Mielgo] - Mielgo, Roberto (Ekilore (Gero), 2002)
Narratzaileak basamortura egindako bidaia batan Ahakar dromedario bizantiarra ezagutzen du. Ahakar asko bidaiatutako dromedarioa da eta hitz egiten ere badaki. Basamortuan barren doazela dromedarioak kontatutako zenbait istorio eta pasadizo biltzen ditu egileak, guztiak estilo barregarri eta dibertigarrian.