Egunerokoa lokatz-eremuan - Gómez Gil, Ricardo; Etxebarria Aiesta, Ramon ([Euba] : Ibaizabal, 2002)
Nushi bere herrialdera, Balkanetara, itzuli den neska nerabea da, sendi espainiar batean urtebete eman ondoren. Aurkitzen den errefuxiatu-eremuan eguneroko bizipenak idatzi ditu koaderno batean eta Espainiara bidali. Nushik, honetan, eremuko biztanleen eguneroko bizitza, atsekabeek eta gerrak uzten duten aztarnari buruzko bere hausnarketak, bere beldurrak eta itxaropenak eta bizimodu berria hasteko asmoa adierazten ditu. Labur esanda, heldutasunerako pausoa.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Egunerokoak; Errefuxiatuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak