Ez gara berdinak, baina berdin da - Calleja, Seve; Azurmendi, Lurdes; Calleja, Aranzazu (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2004)
Ikasturte berria: Ana eskolara itzuli da eta bertan, gelan betiko lagunekin taldea osatu partez, irakasleak beste lagun batzurekin jarri du. Lagunak izena osatzen dute talde honetako ikasleek, Anarekin batera Ghanako Aseye, Hungariako Lian, Brasilgo Noemí, Txinako Guang eta Marokoko Khaled daudelako. Ikasle horiek ez dira Anaren berdinak, eta horregatik anaiarekin zenbait burruka egin behar baditu ere, neska oso gustura dago laguntxo berriekin.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Hezkidetza; Arrazismoa; Kultura-aniztasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak