Koadroko emakumearen bila - Barrufet i Soldevila, Roser; Sarasola, Jose Antonio ([Euba] : Ibaizabal, 2002)
"Koadroko emakumearen bila" obrarekin, egileak Florentziako Errepublikan, Lorenzo de Mediciren agintaldian gertaturiko gatazkak dakarzkigu gogora. Zenbait mitok, horien artean Leonardo da Vinci, Botticelli, Verrocchio, etab. eta asmaturiko beste hainbat pertsonaiak gorpuzten dute protagonistak, emakumen anonimo baten erretratuaz maitemindurik, bere ametsean bizi dituen abenturak.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Artea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak