Makurmendiren magalean - Aurkenerena Barandiaran, Joseba; Serras, Rafa (Bilbao : Gero-Mensajero, 2002)
Irakurle, aurretik "Harribeltzetako ipuinak" liburua irakurrita baduzu jakinen duzu Harribeltzeta Makurmendiren gerizpeko herria dela, hor nonbait dagoena, euskaldunon itsasoaren aurrean, Nafarroa, Gipuzkoa eta Lapurdi nahasten diren bailara zabalean. Oraingo ipuinetan bertako pertsonaiak: piratak, baleazaleak, sorginak, artzainak, errotariak, soldadu karlistak, kurtso-bukaerako bidaia egiten ari diren ikasleak... korapilatu eginen zaizkigu era guztietako abenturak emanez. Harribeltzeta ezizenaz gordetzen den herriaren ispiluan sakonki begiratu ondoren, sorturiko hamazazpi abentura magiko eta eder.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Alegiazko pertsonaiak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura