Mirari hegalari / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Jabier Erostarbe - Zubeldia, Iñaki (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2005)
Mirarik, hamar urteko neskatila jatorrak, makina bat iseka eta mesprezu pairatu behar izan du txikia delako. Ikaskideek nahigabearen eta tristuraren pozoina sartu diote bihotzean, eta behin baino gehiagotan isilka, negar eginez arindu behar izan du barruko samina. Batzuetan Janire eta Enara, bere bi lagun zintzoek, eman diote kontsolamendua edo kendu diote barruko tristura. Egoera horretatik ateratzeko ideia bat handitzen eta puzten joan zaio barruan. Bere ausardia erakutsiko die ahobero guztiei, hegaldi harrigarri bat eginez. Denak txundituta utziko ditu bere balantriarekin eta herri osoak "heroi" handitzat hartuko du Mirari. Nolako hegaldia izan duen jakin nahi duzu? Hori liburuaren barruan daukazu.