Josu azalaren abenturak / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Mattin - Zubeldia, Iñaki (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2006)
Josu Azala mutil harrigarri bat da, naturak noizean behin sortzen duen salbuespen horietakoa. Baina guztien gainetik bihotz onekoa eta jatorra da, lagunen laguna. Eta astakilo samarra ere bada. Gorputz sendoa du, ez du nekerik edo beldurrik edo txorabiorik sentitzen eta batzuetan bere lagunek sufritzen dituzte haren astakerien eta kirtenkerien ondorioak. Hala ere abenturak bizitzeko lagun ezin hobea da. Haren ondoan abentura eguneroko ogia da eta ez zaio umorerik ere falta. Beraz, Josuren lagunek -Pellok, Koldok eta Imanolek-, nahi gabe ere abentura txundigarriak eta barregarriak biziko dituzte ikasle garaian.