Mugaz haraindiko itsasoak - Salaberria, Garbiñe; Lucas, Belen (Bilbao : Gero-Mensajero, 2001)
Liburuak bi istorio txundigarri ezkutatzen ditu bere baitan: "Tintas jauna" batetik zeinetan protagonistak bereak eta bi pasatu beharkao dituen olatuek Marea Erreinuko biztanleei erasotzearen arrazoiak aurkitze aldera. Bestetik, "Perroquet-en urperatzea" kontakizuna dugu. Kontakizun honetan, uren indarrak bultzatuta eta itsasontzia nora ezean abiatu ondoren, marinelak toki misteriotsu batera iritsiko dira: Inork Nola Ailegatu Ez Dakien Herrialdera. Arriskuak, abentura, misterioa... horiek guztiak eta gehiago aurkituko dituzu mugaz haraindiko gure itsasoan murgiltzen bazara.
8-10 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura