Mugaz haraindiko itsasoak / Garbiñe Salaberria ; [marrazkiak eta azala, Belén Lucas] - Salaberria, Garbiñe (Ekilore (Gero), 2001)
Liburuak bi istorio txundigarri ezkutatzen ditu bere baitan: "Tintas jauna" batetik zeinetan protagonistak bereak eta bi pasatu beharkao dituen olatuek Marea Erreinuko biztanleei erasotzearen arrazoiak aurkitze aldera. Bestetik, "Perroquet-en urperatzea" kontakizuna dugu. Kontakizun honetan, uren indarrak bultzatuta eta itsasontzia nora ezean abiatu ondoren, marinelak toki misteriotsu batera iritsiko dira: Inork Nola Ailegatu Ez Dakien Herrialdera. Arriskuak, abentura, misterioa... horiek guztiak eta gehiago aurkituko dituzu mugaz haraindiko gure itsasoan murgiltzen bazara.