Hori ez zait gustatzen - Tort, Pep; Azurmendi, Lurdes; Canals, Mercé (Bilbao : Desclée De Brouwer, 2001)
Hemen hasten den istorio hau seguru ezaguna egiten zaizuela. Protagonista Alberto da, zuek bezalako ume bat, eta trago txar bat pasatzen ari zen; bai, larrialdi batean zegoen: afaltzeko ordua zen! Entsalada mastikatzen hasi eta eztarrian trabatuta geratu zitzaion, ez atzera ez aurrera. -Jaten ez baduzu, telebista ikusi gabe geratuko zara! bota zion amak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Elikadura; Fantasiazko munduak -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura