Antropologia estrukturala / Claude Levi-Strauss ; [hitzaurregilea, Pedro Arrarás ; euskaratzailea, Patxi Apalategi ; berrikuslea, Mikel Azurmendi] - Levi-Strauss, Claude (1908-2009) (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 1996)
Mende-erdi igarota zegoen Hauser eta Simiandek historia eta soziologia, beren iritzian, bereizten dituzten printzipioak eta metodoak agertu eta kontrajarri zituztenetik. Gogoan izan behar da diferentzia horiek metodo soziologikoaren izaera konparatiboari, eta historiaren monografiko eta funtzionalari zor zaizkiola. Liburu honetan Claude Lévi-Straussek, metodo estrukturala azaldu eta bere izena datorreneko aurrerapenei ezartzen diela. Antropologia sozialeko auzi handi guztiak bertan aipaturik daude, metodo-arazoak eztabaidatzen diren bezalaxe. Zehazturik eta argiturik ikusiko da giza fenomenoen egiazko analisi zientifikoa burutzeko irrika, baina iruzur egin gabe, hau da, bere aberastasun konkretua eta bere aniztasunak ematen dituen ñabardura sotilenak batere galdu gabe.