Heriotza mendebaldean eta Euskal Herrian - Murgil Taldea (Donostia : Gaiak, 1997)
Heriotza misterioz inguraturik dagoen unea da. Paleolitoz gero nekazaritza giroko Euskal Herriko eta Mendebaldeko gizarteek "etxekotua" omen zuten heriotza, berezkoa eta naturaltzat jotzen zuten. Gizarteko elkarlaguntzen sistemak bere gain hartzen zuen eta, bizirik segitzen zutenek hildakoengandik loturak askatu edo haiekiko harremanak arautu egiten zituzten. Heriotza, beraz, ez zen ezkutatzen. Egun, ordea, hogeigarren mendeko tabu handi bihurtu zaigu eta ezkutuan mantentzen dugu.
1997/01/22
1997/01/22
Keywords: Heriotza -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak