Astigar basoa - Zabalza, Endika; Elizetxe, Federiko (Tafalla : Txalaparta, 2004)
Nafarroako Baldorba bailaran gertatzen den bi lagunen arteko istorioa honek agian zure inguruan gertatzen diren gauzak beste modu batera ikusaraziko dizkizu. Basoan etxola txiki bat dute Amaiak eta Enekok. Egun batean, ezustean, bola batekin egingo dute topo, hiruki gorri bat duen bola urdin eder bat. Gertakizun honek Amaia eta Enekoren bizitza eta ingurukoena hankaz gora jarriko du, eta zergatik ez, seguru aski zurea ere bai. Elkar ulertzeaz eta errespetuaz mintzo den liburua.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Adiskidetasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak