Carlotaren egunkari morea - Lienas, Gemma; Lasa, Jesus Mari (Donostia : Erein, 2004)
Carlotaren egunkari morea ez da eleberri bat, ez eta egunkari arrunt bat ere. Carlotak disidentziaren antiojuak jantzi ditu eta hankaz gora jarriko ditu eguneroko bizitzan normaltasun osoz bizi ditugun zenbait egoera eta ikuspegi. Nork asmatu du, esate baterako, maitasun kontuetan gizonezkoei dagokiela lehen pausoa ematea? Zergatik den arrosa nesken kolorea, eta urdina mutilena? Carlotaren egunkari morea emakumearen egoera zein den ohartzeko gida errukigabea da. Umorez askotan, amorruz eta inpotentziaz gehienetan, emakumeak bizi duen egoera salatzen du. Dena den, hori hala gerta dadin, antioju moreak jantzi beharko ditu Carlotak.
13 urtetik aurrera (horia)
El diari lila de la Carlota
Keywords: Hezkidetza; Sexismoa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak