Itsaso maitasuna - Desclot, Miquel; Balaguer, Marta; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2005)
Emakume handi-mandi batek eta txakur eme iletsu batek gizon batekin eta haren txakurtxoarekin egiten dute topo hondartzan.Lehen mailako idazle puntakoenak idatzitako letra magikoak dira sail honetan aurkituko direnak. 4-6 urte bitarteko umeak esku artean ibili eta irakurtzeko, begiratu eta gozatzeko. Eskuizkribuan eta letra larriz ageri da testu berbera ezker aldeko orrian eta eskuin aldekoan aldiz marrazkia aurkituko duzue. Sail hau osatzen duten 20 liburuak euskaraz, gailegoz, katalaniaz eta gazteleraz argitaratu dira aldi berean.
3-8 urte (urdina)
Jatorrizko izenburua: Amor a mar
Keywords: Maitasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Animalia gizatiarrak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura