Ipuinen zorroa - Calleja, Seve; Auzmendi, Lurdes; Domínguez, Oscar (Bilbao : Desclée De Brouwer, 2004)
Oroimenaren Hiritik kanporatua eta Ipuinen Jauna goitizenarekin, orain mundutik barrena ibili beharrean zegoen, aurkitzen zituen ipuin barreiatu guztiak bildu, bere bi morroiek zeramaten zorroan gorde eta sailkatu ondoren haien artean sekula kontatutako istoriorik ederrena aurkitzeko. Inork ez du sekula jakin nor zen bene-benetan Ipuinen Jauna: lurpeko iratxo bat, itsas jeinu bat edo zeruetako jainko bat; izan ere, oraindik inork ez daki non dagoen Oroimenaren Hiria.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Fantasia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Herri ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura