Elezaharren bidetik / Martin Anso ; [irudiak, Antton Olariaga] - Anso, Martin (Ostiral saila (Alberdania), 2005)
Zazpi euskal herrietako elezahar sorta ongi hornitua eskaintzen digu Ansok bere lehen liburuan. Kazetari estilo zoliaz idatziak daude, ezinbestez. Agertzen diren lekuei, pertsonaiei ongi lotuak. Beharbada, ez dute erabat aseko irakurlearen jakin-mina. Ez da hau espezialistentzat egindako bilduma orotarikoa. Baina elezaharren bide liluragarrian barrena abiatzeko zaku polita da, zaku ura isuriz doana sorginen bidean.