Arraioa, hau da hau abentura - Alonso i Catalá, Manel; Perelló, Cesa; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbao : Gero-Mensajero, 2004)
Xabier eta bere adiskideei irakurtzea ez zaie batere gustatzen. Halako batean, iratxo batek harrapatuta geratzen dira Kultur Etxean eta beren egunerokotasunera bueltatu nahi badute galdera bati erantzuteko eskatzen die: Non dago Fantasia? Erantzunaren bila hasteko abiapuntu paregabea eskaintzen die: liburutegi oso bat eta bertako altxorrak: liburuak.Irakurketa, aspergarria ez ezik, ziragarria ere izan daitekeela ikasiko dute gure lagunek.
Caram, quina aventura!
Keywords: Lagun-taldeak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Liburuak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Iratxoak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura