Arraioa, hau da hau abentura / Manel Alonso i Català ; [itzultzailea Mari Eli Ituarte Zarragoikoetxea; marrazkiak eta azala, Cesa Perelló] - Alonso i Catalá, Manel (Ekilore (Gero), 2004)
Xabier eta bere adiskideei irakurtzea ez zaie batere gustatzen. Halako batean, iratxo batek harrapatuta geratzen dira Kultur Etxean eta beren egunerokotasunera bueltatu nahi badute galdera bati erantzuteko eskatzen die: Non dago Fantasia? Erantzunaren bila hasteko abiapuntu paregabea eskaintzen die: liburutegi oso bat eta bertako altxorrak: liburuak.Irakurketa, aspergarria ez ezik, ziragarria ere izan daitekeela ikasiko dute gure lagunek.