Ortziren hortza - Orueta Iturralde, Josetxo; Sagastizabal, Joxean (Iruñea : Pamiela, 2004)
Inbaditzaile ankerrek torturatutako lurra. Erasotzaileen aurrean burua makurtzen ez duen herria. Horra hor kontatzen dugun historia. Eta baita ere Mikelotena, Erronkariko mutil batena, leiendako gizakien artean, abentura gaitzetan... Orreagako guduan.
12 urtetik aurrera (horia)
La Chanson de Roncevaux
Keywords: Mitoak eta elezaharrak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Haur eta Gazteentzako Literatura