Ortziren hortza / Josetxo Orueta Iturralde ; [itzulpena, J. Sagastizabal] - Orueta Iturralde, Josetxo (Gazte literatura (Pamiela), 2004)
Inbaditzaile ankerrek torturatutako lurra. Erasotzaileen aurrean burua makurtzen ez duen herria. Horra hor kontatzen dugun historia. Eta baita ere Mikelotena, Erronkariko mutil batena, leiendako gizakien artean, abentura gaitzetan... Orreagako guduan.