Palestina, zure mina - Bilbao, Begoña (1932-2005) (Donostia : Elkar, 2007)
Israelen eta Palestinaren arteko gatazka jorratu du Begoña Bilbaok eleberri honetan. Gazan, eraso gogorraren ondorioz, emakume palestinar bat ospitale batean esnatzen da, medikuak judutarrak dira. Kolpe bat buruan izanik ezin da ezertaz gogoratu. Oroimena itzuliko zaio, baita zapalkuntzaren kontzientzia ere, eta bere bitartez ikasiko dugu guk ere Palestinako egoeraren berri.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Gerra; Arabiarren eta israeldarren arteko gatazka; Palestina; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak