Ustez aitona / Paloma Bordons ; ilustrazioak, Francesc Rovira ; [itzulpena, Idoia Gillenea Mujika] - Bordons, Paloma (Tukan (Edebe-Giltza), 2004)
Lolak bederatzi urte ditu eta bakarrik bizi da amarekin. Bere amak teatroan lan egiten du. Egun batean gizon zahar batek tinbrea jo zuen. Gizonak bere amaren aita zela esan zuen, beraz, Lolak bere aitona zela uste zuen. Aitonak maleta beltz bat zuen. Aitonak polizia entzuten zuenean oso urduri jartzen zen... Amaiera jakin nahi baduzue liburua irakurri beharko duzue.