Zezena eta mutila - Juaristi, Felipe; Morente, Enrique (Bilbao : Desclée De Brouwer, 2004)
Mutila Pasaiako plazan azaldu da. Benetako beltza ematen du, Afrikakoa. Burutik oinetaraino lehoi larruz jantzita dago eta buruan ostruka lumak ditu, kapela moduan. Oinez dabil oinetakorik gabe, eta eskuinean lantza handi bat darama, mutila bezain luzea, mutila bezain beltza. Gure mutila Niger ondoko herri batekoa da. Hamabi urte betetakoan zezen bat hil behar du bere eskuez, edo bestela, neka-neka eginda, errendituta utzi behar du. Horrela heldua dela frogatuko du.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Kultura-aniztasuna; Animaliak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak