Sorgin txoroa - Gregori, Josep; Avi; Rosetta Testu Zerbitzuak (Donostia : Erein, 2005)
Asmo txarreko sorgin bat neska baten etxean sartzen da, ezer esan gabe. Zer gertatuko ote da? Lehen mailako idazle puntakoenak idatzitako letra magikoak dira sail honetan aurkituko direnak. 4-6 urte bitarteko umeak esku artean ibili eta irakurtzeko, begiratu eta gozatzeko. Eskuizkribuan eta letra larriz ageri da testu berbera ezker aldeko orrian eta eskuin aldekoan aldiz marrazkia aurkituko duzue. Sail hau osatzen duten 20 liburuak euskaraz, gailegoz, katalaniaz eta gazteleraz argitaratu dira aldi berean.
3-8 urte (urdina)
Keywords: Sorginak; Haserrea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak