Ahulerio / [testua] Pello Añorga ; [marrazkiak] Jokin Mitxelena - Añorga, Pello (Birundan (Elkar), 2004)
Etxeko aldapa igotzen hasi, eta ezin omen zuen Aureliok. Eskailerak ere igotzen hasi, baina ezin. Motel zegoen Aurelio, oso motel; eta ahul, oso ahul. Eta, horregatik, esan zuten gurasoek: "A ze ahulerio, ahulerio den gure Aurelio".