Erraldoia eta txoriak - Biondi, Chislaine; Dautremer, Rebecca; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010) (Donostia : Ttarttalo, 2003)
Ipuin honetako protagonista erraldoi bat da. Herritarrek mesprezu egiten zioten oso handia eta altua zelako. Baina, zorionez, protagonistak aurkitu ditu lagun berriak, txoriak, eta hauek bai kontutan izango dituztela erraldoiaren samurtasuna eta zintzotasuna, eta beren adiskidetasuna eskainiko diote zoriontsu izan dadin.
4 urtetik aurrera (urdina)
Le géant aux oiseaux
Keywords: Hezkidetza; Animaliak; Erraldoiak; Adiskidetasuna; Estereotipoen haustura; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak