Ile luzeen kondaira - Zaldua, Iban; Urmeneta, Asisko (Iruñea : Pamiela, 2003)
Ile Luzeen Erresuma Handia boteretsuen artean boteretsuena izatera iritsi zen. Halere, kezka bat zuen beren Erresumaren boterea gailurrera ailegatu zen garaian: bazen lur bat, urruti, oso urruti, itsasoaren bestaldean, guztien artean aberatsena omen zena, eta Ile Luzeek menderatzen ez zutena.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura