Ile luzeen kondaira / Iban Zaldua ; [marrazkiak, Asisko Urmeneta] - Zaldua, Iban (Gazte literatura (Pamiela), 2003)
Ile Luzeen Erresuma Handia boteretsuen artean boteretsuena izatera iritsi zen. Halere, kezka bat zuen beren Erresumaren boterea gailurrera ailegatu zen garaian: bazen lur bat, urruti, oso urruti, itsasoaren bestaldean, guztien artean aberatsena omen zena, eta Ile Luzeek menderatzen ez zutena.