Gerrateko ogia / Deborah Ellis ; itzultzailea, Aitor Arana - Ellis, Deborah (Ameslari (Ibaizabal), 2007)
Parvana hamaika urteko neska da eta Kabulen bizi da, Afganistango hiriburuan, talibanen gobernuaren garaian. Neskaren aita atxilotzen dutenean, bere familiak -bizitzeko baliabiderik gabe-, halabeharrezko irtenbidea bilatuko du: neska izateagatik, Parvanak debekatua du dirua irabaztea eta, horregatik, mutil bihurtu beharko du. "Gerrateko ogia" liburu gogorra eta errealista da, eta gizatasunez eta indarrez hitz egiten du bizirauteaz, familiaz, adiskidetasunaz, intolerantziaz eta gerraz