Horrelaxe - Kipling, Rudyard (1865-1936); Sánchez, Álvaro; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Elexpuru, Aitor (Bilbo : Gero-Mensajero, 2003)
Sei ipuin irudimentsu eta eder aurkezten dizkizuegu liburu honetan. Ipuin hauen bidez, animalien mundu magikoa eta, sarritan, ezezagunera hurbiltzen gaitu egileak. Alegi hauetan dromedarioari konkorra nola atera zitzaion, errinozeroak azala zergatik duen zimurra, elefanteak zer dela eta duen sudur luzea... kontatzen digu Kipling maisuak. Ipuin bakoitzaren bukaera bertso sorta batek osatzen du. Bertso horien moldaketa lan ederra Aitor Elexpururi sor zaio, Kiplingek berak euskalduna izan balitz emango zituen eran adieraziz. Marrazkiak ere egilearenak berarenak dira.
10 urtetik aurrera (berdea)
Just so stories from children
Keywords: Alegiazko animaliak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura