Zazpigarrena eta azkena - Zubizarreta, Patxi; Mitxelena, Jokin (Donostia : Elkar, 2005)
Kamioia abiatzean, dena isil-isilik eta zuri-zuri geratuko zen, baina bat-batean marruma izugarri bat entzun nuen, eta ile guztiak laztu zitzaizkidan, eta zaunka batean hasi nintzen. Katea ahali eta azkarren eten, eta zakarrontzietara jo nuen. "Kamioiak harrapatu baldin badu, akabo katua!", au! eign nion pozarren neure buruari.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Katuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak