Urtegijauna / Aingeru Epaltza ; [azala eta irudiak, Asisko Urmeneta] - Epaltza, Aingeru (Tamaina ttikia (Pamiela), 2002)
Mikeltxo atsekabeturik dago. Mendialdeko udaleku batera joan behar du bi aste pasatzera, Ibai lagun bakarrekin batean. Hasiera batean egonaldi aspergarri eta desatsegina ematen duena, ordea, sekulako abentura bihurtuko da, Maddalen eta, batez ere, Teodoro ezagutzen dituenean. Zer misterio gordetzen du Ezkerretako urtegiak? "Sorginkerien liburua" eta "Baloika" lehenagoko nobelen ildotik, lagun eta etsai zahar eta berriak agertuko dira liburu honetan, Miguel Corella politikari ustela buru dela.