Ezkutuko maitea / Anjel Lertxundi ; [marrazkiak] Antton Olariaga - Lertxundi, Anjel (Maxe (Elkarlanean), 2002)
Izuz eta izerdi patsetan itzuli naiz etxera. Bihotzean norbaitek atximurka egin izan balit baino atsekabetuago. Nire gelara joan naiz ama agurtu ere egin gabe. Gero, argazki guztien artean kezkatzen ninduena apartatu dut, eta nire neguko pijamen eta kamisoien apalean gorde, franelazko gaztza batzuen barruan. Lau hilabete falta dira negurako, eta amari ez zaio apal horretan ezer begiratzerik bururatuko.