Oroimenaren azala - Sierra i Fabra, Jordi; Arana, Aitor ([Euba] : Ibaizabal, 2002)
Kalil Mtube hamaika urteko mutiko afrikarra da. Bere bizitza errotik aldatuko da bere aitak saldu, eta kakao plantazio batean esklabo moduan lan egitera behartzen dutenean. Adiskidetasuna eta maitasuna ezagutuko ditu han, baina baita gizakien bihozgabekeria ere. Ihes egitea lortu arren, bide luzea egin beharko du askatasuna eskuratu arte. "Oroimenaren azala" liburuak munduko biztanle askok bizi dituzten babesik eza eta esplotazioa erakusten ditu.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Esklabotasuna; Adiskidetasuna; Afrika; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak